Training ‘Girls Talk’

Geplaatst op

Wat is ‘Girls Talk’?

afbeelding_homepage_girlstalk‘Girls Talk’ is een coaching-programma waar meiden onder begeleiding praten over liefde, relaties en seks. Het programma richt zich op het eigen POWER van de meiden. In ‘Girls’ Talk’ gaat het niet alleen over veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar ook over het bevorderen van gewenste en prettige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Hoe ga ik om met sociale media? Wat wil ik? Waar ligt mijn grens en hoe kan ik mijn grenzen aangeven?

Voor wie?

‘Girls Talk’ is voor meiden die aan het begin staan van hun seksuele ontwikkeling en experimenteren met seksualiteit. ‘Girls Talk’ is er voor alle meiden tussen de 13 en 18 jaar die vragen en interesse hebben in liefde, relaties en seks.

 • Hoe is het om verliefd te zijn?
 • Hoe is het om de eerst keer ongesteld te worden?
 • Wil ik verder gaan dan zoenen?
 • Hoe presenteer en gedraag ik mij op Facebook/Instagram en andere kanalen?
 • Wat zijn de gevaren op sociale media?
 • Welke voorbehoedsmiddelen zijn er en hoe gebruik ik deze?
 • Wat wil ik in een relatie?
 • Waar ligt mijn grens en hoe kan ik dat duidelijk maken?
 • Hoe kan ik zorgen voor een prettige relatie?

Wat doen we tijdens ‘Girls Talk’

Tijdens ‘Girls Talk’ zit  je met andere meiden om tafel. Je krijgt informatie en uitleg, je gaat kleine opdrachten uitvoeren, je gaat met je groepsgenoten praten en ervaringen uitwisselen, je gaat video’s bekijken en je kunt al je vragen stellen, ook anoniem. Het is bijzonder om met een groep meiden bij elkaar te zitten en ongestoord over dit soort zaken met elkaar te praten. Je zult merken dat je met je groep een leuke en veilige band gaat ontwikkelen. Er is tijdens deze training absoluut ruimte om te lachen en plezier te maken.

Praktische informatie

 • De training is voor maximaal 8 meiden
 • 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
 • Na 8 bijeenkomsten krijg je een certificaat
 • Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Mochten er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Lysia van der Krogt. Bent u een organisatie of een school? Deze trainingen worden regelmatig op locatie gegeven. Voor verdere informatie of een offerteaanvraag kunt u contact met mij opnemen.

Logo Rutgers